Промислові трапи ефективно вирішують проблему збору та відведення стічних вод на підприємствах харчової промисловості (пивоварні, кондитерські та консервні цехи, молокозаводи тощо), закладах громадського харчування (кухні в барах, ресторанах, їдальнях тощо), на хімічних, фармацевтичних фабриках і будь-яких інших виробництвах з високим рівнем санітарно-гігієнічних вимог.
Вибір тієї чи іншої моделі трапа не складе труднощів, якщо це заздалегідь продумано за проектом. Якщо ж це не продумано заздалегідь, монтажні організації вибирають трапи по багатьом параметрам, що підходять для даного приміщення: по висоті, підключення до труби, пропускної здатності, антискольжению та ін.
Хочемо дати Вам декілька рекомендацій по вибору того чи іншого типу трапа. Нижче наведені 4 основних пункти, завдяки яким Ви зможете правильно зробити вибір і залишитися задоволеними результатом.
Вибираємо відповідну модель трапа в залежності від конструкції підлоги: однокорпусні або двокорпусні; кругла або квадратна решітка.
Трапи можуть бути без регулювання або з регулюванням верхній частині.
|
|
Однокорпусні без регулювання висоти Застосування:
|
Двокорпусні трапи з можливістю регулювання висоти. Застосування:
|
Визначити місце розташування, розмір, орієнтацію і глибину дна. Від цього буде залежати вихід трапа
Вертикальний вихід ᴓ75, 110, 160, 210мм для трапів моделі QP ᴓ 50, 75, 110 мм для трапів напівпрофесійних QS серії та серії Міні QM.
|
Горизонтальний вихід
|
Пропускна здатність – один з важливих критеріїв. Фактична пропускна здатність залежить від декількох параметрів: розмір і висота трапа, висота верхньої частини, наявність сміттєзбірника
СЕРІЯ |
Модель, параметри |
Пропускна здатність, л/с |
QP професійна сміттєзбірник об'ємом 0,3 л і 0,4 л |
Решітка 200х200; 250х250мм Вертикальний вихід 75, 110мм |
4,5 |
Решітка 300х300мм |
8
|
|
Решітка 400х400мм |
|
|
QS напівпрофесійна |
Решітка 200х200; 300х300; 400х400мм |
|
QM міні |
Решітка 150х150; 200х200мм |
|
Вибір решітки залежить від декількох умов: навантаження, опір ковзанню, гігієнічні властивості.
У промислових трапів решітки пройшли випробування і були класифіковані згідно з європейським стандартом EN1253.
Існує наступні класи навантаження:
Клас навантаження К3 (3кН) – до 200 кг. Для зон без руху транспорту (душові, готелі, школи, розважальні комплекси та ін). Покрівлі, тераси, басейни і кухні.
Клас навантаження L15 (15кН) – до 1000 кг. Для зон з рухом легких транспортних засобів. Цехи, лабораторії, склади.
Клас навантаження M125 (125кН) – до 8333 кг. Зони з нормальним або інтенсивним рух транспорту. Кухні, холодильники, обробні цехи.
Опір ковзанню. Подскальзывание на кухнях і на харчових виробництвах може стати причиною досить серйозних нещасних випадків. Тому необхідно підбирати системи водовідведення, а саме, решітки з підвищеним опором до ковзання.
Опір ковзанню позначається літерою R. Трапи з гратчастим або комірчастою структурою володіє підвищеним коефіцієнтом ковзання, що ідеально впишеться на будь-яке виробництво, де середня або інтенсивний рух.
Як бачите, вибрати промислові трапи зовсім нескладно. Цей винахід не тільки має масу переваг, а також виконує важливу функцію на промисловому підприємстві.