Диспенсер для туалетного паперу: пластик або нержавіюча сталь

Спеціальні роздавальники туалетного паперу-вони ж Диспенсери - це пристосування, які кріпляться на стіну біля унітазу і служать для зберігання і економії туалетного паперу. Такі аксесуари для санвузла має широке поширення в місцях громадського користування і приватних будинках або квартирах. Сьогодні поговоримо про те, який краще вибирати диспенсер в тому чи іншому випадку.

Пластикові Диспенсери

Роздавальники туалетного паперу з пластику - це економний варіант диспенсера, який підходить для домашнього користування. Корпус таких аксесуарів проводитися з ударостійкого ABS пластику. Здебільшого, Диспенсери мають закритий тип. Це означає, що рулон знаходиться в закритому коробі, а значить, користування папером значно гігієнічніше, ніж у відкритому типі диспенсерів.

Диспенсери з пластику бувають різних розмірів: 240х210х120 мм, 260х235х130 мм, 250х250х160 мм.міні Диспенсери зручні для користування для невеликої сім'ї, в той час як великі підходять навіть для установки в місцях громадського користування з великим трафіком людей.

Головна відмінність пластикових диспенсерів від сталевих полягає в меншій міцності і довговічності. Відповідно, для користування будинку такого диспенсера цілком достатньо, а ось для великого установи, все-таки варто купувати сталевий диспенсер — він прослужить довше.

Сталеві Диспенсери

Сталеві аксесуари хорошої якості виробляються з хромованої нержавіючої сталі AISI 430 або подібних сплавів. Матеріал стійкий до корозії, окислення, механічних пошкоджень. Такий аксесуар розрахований на довгий термін експлуатації.

Крім міцності, сталеві Диспенсери відрізняються дизайном: сталь виглядає краще пластику, добре підходить для сучасних інтер'єрів санвузлів в квартирі, будинку, готелях, розважальних центрах, ресторанах та ін. Погодьтеся: псувати гарний інтер'єр пластиковим диспенсером буде не дуже розумно.

Сталь піддається обробці будь-якими дезінфікуючими складами-тому хромовані роздавальники туалетного паперу підходять для експлуатації в госпіталях, лікарнях і поліклініках. Обробити цю річ громадського вживання дезінфекцією значно простіше, а ось пластик часом може страждати від впливу агресивної побутової хімії і спиртовмісних складів.

Підводячи підсумок, скажімо: купуючи пластиковий диспенсер, варто розуміти — його міцність і довговічність менше, ніж у сталевого пристрою. Однак в плані функціональності сталевий і пластикові Диспенсери практично однакові. Вибирайте той варіант, який вам більше подобається.