На якій висоті вішати гачки у ванній кімнаті

Такий банальне питання, як висота гачків у ванній, часом може викликати подив. Однак на практиці висота гачків грає важливу роль в зручності користування предметами, і розраховувати її варто з розумом, в залежності від зростання тих, хто живе в квартирі. Крім цього, рівень, на який поміщають гачки, варто вибирати в залежності від того, які конкретно предмети ви плануєте помістити на вішалку. Наприклад, тримач, де буде висіти полотенечко для ніг, не доцільно поміщати на рівні особи. Давайте спробуємо розібратися, як саме краще розташувати гачки у ванній кімнаті таким чином, щоб всім членам сім'ї це було зручно.

Тримачі для рушників

Оптимальним вважається розміщення тримача на висоті рівній двом третинам людського зросту. Відповідно, всі гачки, які будуть служити для рушників для обличчя і тіла варто вішати приблизно на висоті 1 м 20 см від підлоги. В такому випадку їх буде зручно знімати, а сам рушник не буде стосуватися підлоги.

Наприклад, наш настінний тримач рушників з нержавіючої сталі на 2, 3 або 5 гачків найзручніше розташовувати саме на такому рівні. Якщо в будинку є маленькі діти, аналогічний тримач для дитячих рушників краще повісити на висоті 1 м від підлоги.

Такий же рівень висоти зручний і для лінійних власників. Такі Вішалки являють собою звичайний сталевий нержавіючий прут, на якому можна не тільки зберігати рушник, але і просушувати його від вологи, або використовувати в якості сушарки для інших мокрих речей. Висоти в 1 м 20 см досить, щоб тканина не торкалася підлоги і просихала в рівному стані.

Круглі Тримачі для рушників зручно використовувати під конкретні потреби: вішати на нього рушник для ніг або, наприклад, рушник, яким витираєте собаці лапи після прогулянки. Такі тримачі краще розмістити нижче: 80-90 см буде цілком достатньо.

Тримачі для халатів та одягу

Довжина халата дорослої людини вимагає більшої площі, а значить, гачки для халатів і одягу краще вішати на рівні від 1 м 40 см до 1 м 60 см. Для халатів можна використовувати аналогічні тримачі з нержавіючої сталі з гачками або купити окрему вішалку гачок.

Гачки для мочалок

Ще один функціональний товар-гачки для мочалок та інших подібних аксесуарів, найзручніше розташовувати на висоті від 1 м 30 см, так, щоб ви легко могли дотягнутися до потрібного предмета, не вилазячи з ванної.