Рамна інсталяція і її розміри

Інсталяції для унітазу - це сучасні конструкції, що дозволяють заощадити простір в санвузлі. Завдяки такому пристрою всі комунікації-труби, арматура, зливний бачок — ховаються в стіну, а видимими залишаються лише сама чаша унітазу і кнопка зливу. Всі інсталяції діляться на рамні і блокові. Блокова система дозволяє кріпити сантехніку прямо на стіну, використовуючи анкерні болти. Вона досить дешева і проста в установці. А ось рамкові конструкції - більш складний тип навісних систем для санвузлів. Про те, як вони влаштовані — і піде мова.

Що таке рамна інсталяція

Як нескладно здогадатися з назви, основа конструкції - це міцна рама, в більшості випадків виконана зі сталі. Вона призначена для установки в місцях, де немає можливості прикріпити установку до капітальної конструкції — наприклад, несучої стіни. Підходять рамні інсталяції для приміщень з гіпсокартонними перегородками, модульних конструкцій та інших міжкімнатних стін. Завдяки рамі, в нішу поміщається система змиву і труби, поверх все закривається спеціальними панелями, керамічною плиткою або іншими матеріалами.
 


У комплект входять всі необхідні кріпильні елементи, які дозволять встановити конструкцію належним чином. Величезний плюс даного виду інсталяцій-можливо регулювання складових частин. Наприклад, у хороших рамних інсталяцій сталеві ніжки можна зміщувати на 13 см у вертикальній площині.
 

Розміри рамної інсталяції
 

Один з головних критеріїв при виборі рамної інсталяції — це глибина зливного бака. Саме від неї залежить, який розмір ніші потрібно.  У якісних моделей він повинен бути розрахований не менше, ніж на 6 літрів, і не бути занадто тонким. В іншому випадку змив буде недостатнім. Оптимальними прийнято вважати безшовні баки з якісного поліпропілену глибиною 10 см, наприклад, як інсталяційна система NKP. Також дуже важливо, щоб на кнопка були 2 режими змиву-повний і економний, що дозволить зберегти функціональність.

Сама конструкція рами у висоту може варіюватися в межах 1-1, 5 м.Рекомендовано, щоб не менше 20 см конструкції були втоплені в бетонному стягуванні підлоги — це забезпечить надійну установку і міцність конструкції. Стандартна ширина конструкції інсталяції не перевищує 50 см, що оптимально підходить для невеликих приміщень. Глибина ніші, в яку встановлять бачок, 15-30 см в залежності від обраної моделі.

У комплект таких рам входить сама конструкція, кріплення, перехідники до унітазу і каналізації, і природно схема установки. Варто звернути увагу покупця на той факт, що переробити невдалу конструкцію досить складно і дорого. Тому монтаж рамкової інсталяції краще доручити професіоналам.

 


 

На що звернути увагу
 

Обов'язково зверніть увагу на матеріал бачка — в ідеалі, це повинен бути поліпропілен. Матеріал не схильний до старіння, впливу несприятливих факторів і корозії. Кращий вибір-суцільнолитий, безшовний бак-це дозволить зменшити ризик протікання пристрою, вмонтованого в стіну.

Також у якісної системи повинен бути передбачений безшумний злив. Не будемо стверджувати, що це-основний критерій вибору, проте користь такої функції очевидна. Рекомендуємо також звернути увагу сидіння для унітазу з мікроліфтом. Мікроліфт-це механізм плавного опускання кришки без участі людини. Автоматичне опускання кришки-безшумне, і знижує навантаження на систему рамної інсталяції, зберігає кераміку від мікротріщин і інших пошкоджень.