Для чого потрібна Теплоізоляція труб в квартирі

Якщо ізоляція труб опалення в квартирі це не обов'язкова процедура, то теплоізоляція труб холодного водопостачання може бути дуже навіть корисною. Це дозволить захистити труби від утворення конденсату і як наслідок корозії.

Чи потрібно боротися з конденсатом на трубах?

Для будь-якого приміщення властива індивідуальна вологості повітря. Коли в приміщенні підвищується температура, вода в повітрі перетворюється в пар. Щоб даний процес трансформації стався, температура повинна знизитися.


Так як труба ХВП в санвузлі є найхолоднішою точкою в приміщенні, на ній завжди буде утворюватися конденсат.

Щоб запобігти накопиченню вологи, потрібно запобігти контакту холодної поверхні труб з вологим теплим повітрям. Для реалізації такого завдання найкраще підходить вологостійка герметична трубна теплоізоляція. Це своєрідні оболонки для різного діаметру, які надягають поверх висушених труб і фіксуються спеціальними матеріалами. Такий варіант теплоізоляції забезпечує ефективний захист від конденсату і до того ж виглядає максимально естетично.

Який матеріал вибрати для теплоізоляції?

Оптимальним вибором для ізоляції труб ХВП можуть стати оболонки зі спіненого поліетилену. Замкнута повітряно-пориста структура цього матеріалу робить його вкрай ефективним утеплювачем. Спінений поліетилен характеризується низькою теплопровідністю, еластичністю, гнучкістю і стійкістю до впливу вологи.


 

Непоганий плюс такого матеріалу - додаткова звукоізоляція, яка мінімізує шум при перепаді тиску в трубах. Спінений поліетилен стійкий також до хімічних речовин і механічних пошкоджень, а самі трубні оболонки легко монтуються своїми руками.


Не менш популярним матеріалом є спінений каучук. Його дрібнопориста замкнута комірчаста структура демонструє відмінну теплоізоляційну ефективність. Серед інших плюсів такого матеріалу можна виділити:

  • Низька гігроскопічність і паропроникність, що гарантує надійний захист від утворення конденсату на трубах ХВП протягом дуже довгого часу, без будь-якого пошкодження ізоляції.
  • Відмінні адгезивні властивості до різних типів поверхонь для найкращої герметичності теплоізоляції на складних поверхнях і у важкодоступних місцях.
  • Тривалий термін експлуатації та можливість повторного використання трубних оболонок.
  • Високий ступінь еластичності й гнучкості, а також широкий асортимент різних діаметрів, роблять монтаж ізоляції максимально простим на будь-яких ділянках.
  • Стійкість до горіння.
     


Теплоізоляція зі спіненого каучуку Armacell Oneflex не має неприємного запаху, не виділяє токсичних речовин, є екологічно чистою і безпечною для людей та тварин. Трубні оболонки виглядають естетично і не привертають до себе зайвої уваги.