Чи готові труби у вашому домі до зими

Основна функція ізоляції-зменшити тепловтрати в системі. Якщо у вас виникла проблема з замерзанням труб в будь-якому місці вашого будинку, додавання ізоляції допомагає підтримувати температуру рідини в трубі вище точки замерзання. 

Однак проблема не тільки в заморожуванні. Особливо в літні місяці в некондиційних приміщеннях теплоізоляція допоможе зберегти холодну воду з-під крана. Ізоляція також може забезпечити додатковий захист від конденсації, особливо в умовах високої вологості. У цих важкодоступних місцях може накопичуватися конденсат, який з часом може залишитися непоміченим, що призведе до значного збитку від води, як при розриві замерзлої труби.
 

Яку хорошу ізоляцію використовувати?


Будь-який матеріал з низькою теплопровідністю буде добре працювати в якості ізолятора. Каучукова ізоляція або ізоляція зі спіненого поліетилена, на відміну від скловолокна, являє собою структуру з закритими порами, яка діє як вбудований сповільнювач парів (оболонка), що запобігає проникненню вологи. 

Ізоляційні матеріали з закритими порами, такі як каучукова ізоляція Oneflex, запобігають утворенню конденсату, проникнення вологи і втрату теплової ефективності. Цей продукт універсальний, і з ними легко працювати в обмеженому просторі. Він не містять волокон і не викликають дискомфорту як ізоляції зі скловолокна. Oneflex ідеально підходить для роботи в холодному кліматі, оскільки він залишається гнучким при температурах до -50 °С, а його чудова теплопровідність і низька проникність для водяної пари роблять його надзвичайно ефективним у запобіганні конденсації.


Яка ізоляція потрібна для запобігання втрати тепла?


Вибір правильної товщини ізоляції має вирішальне значення для уповільнення теплопередачі для досягнення тривалого контролю температури і конденсації навіть в екстремальних умовах. У міру збільшення ізоляційної товщини запобігання втрат тепла дуже швидко зникає. Будь-яка додаткова ізоляція призведе до зниження ефективності запобігання втрат тепла і зниження витрат. За допомогою ізоляції товщиною 13 мм можна досягти більше 70% економії енергії. 

Ми рекомендуємо ізоляцію 9, 13 мм на більшості житлових трубопроводів.
 



Де утеплити?


Кожна секція водопроводу у вашому будинку може виграти від ізоляції, але в деяких випадках її неможливо встановити, якщо стіни були закладені. У вашому домі є ділянки, які повинні бути доступні, і вони обов'язково виграють від теплоізоляції. Найкраще місце для початку-водопровідні труби в будь-яких некондиційних приміщеннях, таких як гараж, підсобне приміщення або підвал з відкритим трубопроводом. Важливо покрити ізоляцією всі відкриті поверхні трубопроводів, включаючи клапани і крани. 

У нас ви можете придбати каучукову трубну ізоляцію Armacell Oneflex для задоволення конкретних потреб вашого проекту. 


В наявність ізоляції товщиною 6 мм, 9 мм, 13 мм, 19 мм, 25 мм, 32 мм. діаметром від 6 до 114 мм.

Пам'ятайте, що вибір правильних аксесуарів (клей і стрічки) відіграє вирішальну роль при установці і забезпечує продуктивність!

 

Вознюк Анна