Ізолювання відводу двома заготовками з листової ізоляції Armacell Oneflex

Щоб заізолювати відведення (кут) трубопроводу за допомогою листової каучукової ізоляції вам знадобитися правильна і виразна інструкція і голова, щоб зробити кілька розрахунків.

Виміряйте внутрішній радіус відведення r, опустивши перпендикулярну лінію вниз до перетину з горизонтальною лінією. Проводьте ці лінії від зовнішніх сторін двох зварних швів. Пункт, де ці дві лінії перетинаються, дає точку відліку радіуса r. це і є внутрішній радіус вигину відведення. Проведіть дві лінії на відстані, що дорівнює товщині ізоляції, уздовж вертикальної і горизонтальної сторони листа, як показано на малюнку. Визначте довжину окружності труби, використовуючи смугу з матеріалу Armacell Oneflex тієї товщини, що і товщина матеріалу, який буде встановлений.

 

 
Розділіть довжину окружності труби навпіл і відзначте цей розмір на аркуші Armacell Oneflex.

Накресліть на аркуші дві дуги радіусами r і (r ½ c) від точки перетину ліній t'. r = внутрішній радіус коліна ½ c = половина довжини окружності труби t' = товщина теплоізоляції (мм) ¼Ø = чверть зовнішнього діаметра труби відводу.
 
 
 

Виріжте першу заготовку для коліна. Використовуючи цю заготовку як шаблон, виріжте другу частину.

Складіть заготовки разом. Нанесіть клей для ізоляції на зовнішні кромки. Зачекайте, поки клей трохи підсохне (використовуйте «пальцевий тест»), потім, розташувавши заготовки на рівній поверхні, стисніть їх разом з одного боку, щоб вийшов маленький шов.

Потім притисніть один до одного кромки заготовок з протилежного боку. Далі рухайтеся від країв до центру. Акуратно і щільно притисніть залишився відкриту ділянку шва, поєднуючи кромки разом.

Переверніть заготовку і акуратно стисніть кромки шва з внутрішньої сторони коліна так, щоб досягти щільно склеєного з'єднання по всій поверхні шва. Нанесіть клей для ізоляції на кромки внутрішнього шва коліна.

Помістіть отриману заготовку на трубу. Нанесіть клей, почекайте, поки підсохне, потім акуратно стисніть кромки шва разом, також рухаючись від країв до середини. Склейте отримане коліно з ізоляцією на трубі методом "вологої склейки", монтуючи останню так, щоб забезпечити невеликий тиск ізоляції на шви


У нас ви можете придбати листову каучукову ізоляцію Armacell Oneflex товщиною від 6 до 50 мм, а також аксесуари, які знадобляться для правильного і якісного монтажу: клей для проклейки технічної ізоляція і для додаткової герметичності – каучукова стрічка.

Вознюк Анна

+38 (067) 325-35-31