Ізолювання труб листовим матеріалом зі спіненого каучуку

Труби великих діаметрів і повітроводи, так само, як і ємності, повинні ізолюватися листовим матеріалом зі спіненого каучукуІзоляційні трубки Armacell Oneflex розраховані для ізоляції труб зовнішнім діаметром до 114 мм (трубки AF / Armaflex до 160 мм, трубки НТ / Armafleх і NH / Armafleх до 89 мм).Труби великих діаметрів і повітроводи, так само, як і ємності, повинні ізолюватися листовим матеріалом зі спіненого каучуку Armacell Oneflex. 

Для труб із зовнішнім діаметром понад 600 мм потрібно наносити клей на всю ізолюемую поверхню

 

Часто має сенс ізолювати листовим матеріалом Armacell Oneflex труби меншого діаметру, незважаючи на те, що для них існує трубна ізоляція. Особливу увагу слід приділити відповідності товщини листової ізоляції і мінімально допустимого діаметра труби, щоб напруги в швах, викликані вигином листа, на стали занадто великими.

Ці напруги тим більше, чим більше товщина листа і чим менше діаметр труби. Будь ласка, звіртеся з наведеною нижче таблицею, щоб перевірити можливість застосування листової ізоляції Armacell Oneflex тієї чи іншої товщини (рекомендації можуть відрізнятися для НТ / Armafleх   і NH / Armafleх).

На ступінь напруги в швах також впливає температура навколишнього повітря під час монтажу.

Характеристики, наведені в таблиці, вказані для робіт з листовим матеріалом Armacell Oneflex (Armafleх) при температурі навколишнього повітря ≥ 5 ℃

Дотримуючись інструкції з монтажу ви правильно і надійно заізоліруете систему трубопроводів і збережіть її від тепловтрат і утворення конденсату.

  • Насамперед-визначте довжину окружності труби за допомогою смужки Armacell Oneflex тієї ж товщини ,що буде використана при ізоляції.

     

 

  • Виріжте лист Armacell Oneflex необхідного розміру-нанесіть тонкий шар клею на поверхню кромки, дайте підсохнути.

     

 

  • Стисніть разом спочатку кінці листа, потім середину. Потім закрийте весь шов, починаючи від середньої частини.

     


Для запобігання розкриття шва, переконайтеся, що клей був нанесений на всю поверхню кромок склеюється шва, і що було нанесено тільки необхідну його кількість. Слідкуйте за часом підсихання клею на крайках, щоб не пропустити момент склеювання

Професійний і правильний монтаж-це запорука довговічності, енергоефективності та комфортної експлуатації системи.

Вознюк Анна