Ізолюємо труби за допомогою трубної ізоляції

Ізоляція зі спіненого синтетичного каучуку - це самий гнучкий і легко монтується утеплювач з усіх існуючих ізоляційний матеріалів.Існує кілька варіант ізолювання труб з використанням трубної ізоляції Armacell Oneflex

Ізолювання нових труб шляхом "надягання" ізольованих трубок

В принципі, теплоізоляційний матеріал у вигляді трубок можна просто надіти на відведення труби/коліно.

Однак, при надяганні трубок на відводи/коліна з вигинами малого радіусу існує ризик, що ізоляційна трубка пережмется на такому вигині, що зменшить товщину ізоляції в цьому місці.

У холодильних системах і системах кондиціонування повітря це може привести до того, що розрахована товщина теплоізоляційного шару зменшиться, тобто на поверхні ізоляції може початися конденсація. При монтажі самоклеючих трубок існує додатковий ризик, що через підвищеної напруги в області вигину труби, шви можуть розійтися.

В цьому випадку можуть бути корисні наступні рекомендації: Якщо в місці вигину труби ізоляція перегинається і клейовий шов перетискається, необхідно розрізати цю ділянку ізоляції на відповідні сегменти за допомогою шаблону.
 

Увага: Не намагайтеся тягнути трубку Armacell Oneflex уздовж труби, так як це може привести до її розриву.
Завжди проштовхуйте трубку по трубі, стискаючи її. 
 

Ізолювання існуючих труб шляхом розрізання і склеювання поздовжніх швів трубної ізоляції


Використовуйте гострий ніж. Тримайте ніж під невеликим кутом до трубки, розрізаючи її вздовж по всій довжині.


 

 

Одягніть розрізану трубку на чисту трубу; за допомогою пензлика нанесіть клей на обидві кромки розрізу тонким рівним шаром. Склеюйте трубку ділянками по 200 мм, уздовж по трубці.


 

 

Коли клей трохи підсох, перевірте ступінь його висихання за допомогою «пальцевого тесту» - якщо поверхня не липне, значить можна склеювати.


Не дозволяючи швах змикатися, вирівняйте краю трубки, з'єднайте їх один з одним і сильно і акуратно стисніть, для завершення склеювання.

 

При виготовленні колін і трійників з трубок Armacell Oneflex необхідно, щоб теплоізоляційні трубки були розрізані під різними кутами.


Для того, щоб прискорити і полегшити цей процес, на кожній коробці з трубною ізоляцією Armacell Oneflex  надрукований спеціальний шаблон, який можна вирізати і використовувати в роботі

  1. Покладіть шаблон Armaflex лицьовою стороною на стіл або робочу поверхню.
  2. Вирівняйте трубку Armaflex паралельно нижній стороні шаблону.
  3.  Виберіть на шаблоні необхідний кут розрізу і розріжте по цій лінії.
     

 

Жовті лінії показують, де необхідно зробити розрізи. Для правильного вимірювання кута використовуйте шаблон Armaflex, розміщений на кожній коробці з трубною ізоляцією.
 


Ніякий інший ізоляційний матеріал не може бути встановлений так легко і акуратно, як дуже гнучка трубний ізоляція з спіненого каучуку Armacell Oneflex.

Вознюк Анна

+38 (067) 325-35-31