Як використовувати клей для технічної ізоляції

Рекомендації по роботі з клеєм  Правильне використання клею для технічної ізоляції Підготовка до роботи 

Монтаж теплоізоляції здійснюється з використанням різних марок спеціального клею. Вибір марки клею здійснюється відповідно до температурного режиму застосування ізоляції.

Клей для технічної ізоляції з'єднає поверхню надійно і безпечно при середніх температурах носія аж до 105°С градусів.


Існує ряд правил і рекомендацій правильного використання клею при монтажі ізоляції зі спіненого поліетилену та каучукової ізоляції!

Банки з клеєм повинні зберігатися по можливості в прохолодному місці, і оберігатися від замерзання.

У разі замерзання, клей відновлює свої властивості при відтаванні в теплому приміщенні. При необхідності негайного використання, банку з клеєм слід помістити у відро з гарячою водою.

Термін придатності клею-1 рік

  1. Якщо на ізольованій поверхні присутній пил, бруд, жир або вода, то її необхідно очистити за допомогою очищувача. Крім того, поверхні повинні бути сухими до початку склеювання.
  2. Зверніть особливу увагу на інструкцію з використання на банку з клеєм. Щоб уникнути занадто швидкого загусання клею і випадкового перекидання банки з клеєм, застосовуйте спеціальний клейовий пістолет або маленькі банки. При необхідності переливайте клей з великих банок в дрібні. Щільно закривайте банки, щоб уникнути його загусання.
  3. Ідеальна температура для монтажу від 15°C до 20°C. Не застосовуйте клей при температурах нижче 0°C. Якщо клей стане занадто холодним, його можна нагріти у відрі з гарячою водою. При температурі нижче 5°C на склеюваних поверхнях або на плівці клею може з'явитися конденсат. В цьому випадку адгезія може погіршиться.
  4. Після розтину банки з клеєм його потрібно ретельно перемішати до однорідного стану. Якщо ємність з клеєм тривалий час перебувала в нерухомому стані, більш важкі компоненти клею можуть осісти на дно банки. З цієї причини перед початком застосування клей необхідно ретельно перемішувати. Також і в процесі роботи необхідно ретельно перемішувати клей.