Як правильно порахувати витрата клею для теплоізоляції

Клеячи - це невід'ємний аксесуар при покупці ізоляції зі спіненого поліетилену або спіненого каучуку. Він являє собою розчин синтетичного каучуку з добавкою модифікатора і суміші органічного розчинника.

Клей для технічної ізоляції застосовується як для листовий, так і для трубної ізоляції


Яка кількість клею мені знадобитися? - запитаєте ви. Який же витрата?

У нижче запропонованих таблицях ви можете ознайомитися з приблизним розрахунком витрати клею для теплоізоляції.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТИ КЛЕЮ ДЛЯ ЛИСТОВОЇ ІЗОЛЯЦІЇ:
 

Вид ізольованої поверхні

Витрата, 1л / м. кв

Повітроводи прямокутного перетину, плоскі поверхні

10

Труби з діаметром більше 114 мм

6




 

РОЗРАХУНОК ВИТРАТИ КЛЕЮ ДЛЯ ТРУБНОЇ ІЗОЛЯЦІЇ:
 

Товщина трубної ізоляції, мм

Витрата, 1л / п. м.

6 мм

150

9 мм

120

13 мм

100

19 мм

70

25 мм

50


Наприклад, якщо ви хочете приклеїти 20 м.кв листової каучукової ізоляції (товщина утеплювача не важлива), то при нанесенні клею на всю поверхню листа, витрата буде 2 л. а якщо наносити клей смугами або точково, то витрата клею зменшиться в два, а то і в три рази.

Клей наноситься пензликом на обидві поверхні, що склеюються. Рекомендована температура нанесення клею 15-20вС, Вологість 60 - 65 %.      

  • Для сильно вбирають клей матеріалів (наприклад дерево) рекомендується дворазове нанесення клею з інтервалом 10 хвилин між нанесеннями. Для не вбирають клей поверхонь-одноразове.  Сушіння. Клейова плівка повинна бути висушена в природних умовах. 
  • Необхідний час сушіння залежить від температури і зазвичай становить 5-10 хв. Склеювання. Вироби притиснути один до одного клейовими плівками і стиснути (пресувати) або прокатати роликами.
  • Залишати під навантаженням немає необхідності.  Зусилля притиску 3 – 3,5 кг/см2. Увага!
  • Час між висиханням клею і стисканням не повинно перевищувати відкритого часу для цього клею - 10 хвилин. Через 7 - 10 хвилин міцність клейового шва досягає 70% - максимальна. З цього моменту з'єднання можна експлуатувати. Подальше наростання міцності відбувається повільно, протягом 30-40 годин.


Клей для технічної ізоляції з'єднає поверхню надійно і безпечно при середніх температурах носія аж до 105 градусів. З'єднання вийде стійким до погодних впливів і старіння.

Вознюк Анна

+38 (050) 440-12-05