Багатошарова трубна ізоляція

Одним з методів ізоляції труб, яким використовують вкрай рідко, є метод багатошарової ізоляції труб. Він використовується в тому випадку, коли, наприклад, потрібна товщина трубної ізоляції 45 мм, а у виробника товщина трубної ізоляції максимум 32 мм.
 

 

     Зсув швів на трубі: зміщення швів на трубах:

       поперечний розріз поздовжній розріз

 

Жовті лінії показують проклеєні шви

 

Внутрішній діаметр другої (зовнішньої) трубки повинен бути обраний відповідно до максимального зовнішнього діаметра першої (внутрішньої) трубки.

Комбінація трубка і листового матеріалу у багатошаровій ізоляції

Якщо зовнішній діаметр першого шару теплоізоляції досить великий, ми рекомендуємо в якості другого шару використовувати листовий матеріал, так як він може бути викроєний точно під зовнішньою діаметр першого шару.

Ізоляція трубопроводів в кілька шарів листовим матеріалом Armacell Oneflex

Зазвичай ізолювання труб листовим матеріалом можливо при зовнішньому діаметрі труб від 89 мм. вибирайте товщину ізоляційного шару відповідно до зовнішнього діаметром труби.

!!Примітка: кінці трубок або листів другого шару завжди повинні бути приклеєні до першого шару матеріалу. Якщо існує ризик, що ізоляція верхнього шару може провиснути під трубою, вона повинна бути повністю приклеєна до нижнього шару. Коли діаметр труби більше 600 мм, обидва шари теплоізоляційного матеріалу треба проклеювати по всій поверхні. Щоб запобігти утворенню корозії під ізоляцією, також рекомендується наносити клей повністю на всі поверхні.
 

Ізоляція плоских поверхонь в кілька шарів листовим матеріалом Armacell Oneflex


У разі багатошарової ізоляції перший шар повинен бути повністю приклеєний до ізольованої поверхні. Другий шар також приклеюється до попереднього шару матеріалу.

При ізоляції нижньої сторони плоских об'єктів необхідно проклеювати всі поверхні всіх шарів і верхні вертикальні сторони. Як правило, поперечні і поздовжні шви другого шару повинні бути зміщені щодо швів першого шару

Суть даного методу легка, потрібно тільки зробити пару математичних дій і виконати правильно монтаж. Якщо слідувати інструкції, у вас не виникне проблем з монтажем ізоляції.

Вознюк Анна