Монтаж каучукової ізоляції в умовах підвищеної вологості і високої температури повітря

При високій вологості і високій температурі навколишнього повітря розчинник з клею випаровується швидше. Це означає, що на поверхні клею може утворитися волога плівка (конденсат). Отже, надійність клейового шва не гарантована, тому що поверхні, що підлягають склеюванню, можуть не приклеїтися один до одного або склеяться нерівномірно.

В таких умовах, необхідно виконувати монтаж наступним чином:


  • Нанести клей для технічної ізоляції, як завжди, тонким рівним шаром на обидві поверхні.
  • На відміну від звичайного процесу, в даному випадку склеюються поверхні слід з'єднувати і притискати один до одного, поки клей ще вологий (без підсихання).


Примітка: Через більш короткого часу підсихання клей потрібно наносити за один раз на обмежену площу. Залежно від вологості повітря, температури, товщини матеріалу і практичних умов монтажу ми рекомендуємо проклеювати за один прийом поверхню не більше поверхні 1 погонного метра теплоізоляційної трубки.
 

  • Щоб уникнути можливих напруг в матеріалі і розкриття склеєного шва через вплив неіспарившегося в шві розчинника, клейові шви необхідно зафіксувати відразу ж після їх проклеювання за допомогою самоклеющейся стрічки, що встановлюється поперек шва приблизно через кожні 20 см.

Вознюк Анна