Чи потрібно ізолювати труби в котельні

Чи потрібно ізолювати труби в котельні?

Котельня – це окреме приміщення, в якому розташований комплекс пристроїв для вироблення пари або гарячої води. Котельні установки бувають опалювальні, опалювально-виробничі та виробничі.

Котельне приміщення повинно бути окреме і непридатним для проживання, а також з одним входом. Необхідно вікно для природного світла з розрахунку 0,03 м² скління на 1 м котельного або топкового приміщення.

 

  • Правильно і грамотно виконані дії при встановленню обладнання в котельні – це шлях до комфорту та економії. Окрему роль хотілося би виділити теплоізоляції для труб в котельні.

Багато хто залишають труби не заізольованими, але, давайте з Вами порозмислимо: Ви купили енергоефективний котел, обрали ефективну систему опалення, автоматизували систему, а також зробили теплоізоляцію труб – це все у комплексі дає позитивний ефект на економію газу, електрики і т.п. Якщо йде мова про правильно виконану теплоізоляцію – товщина стінки ізоляції повинна бути такою самою як діаметр самої труби, як мінімум. При таких умовах ми отримаємо найкращі показники і можемо досягнути економії мінімум до 10%.

Спінений синтетичний каучук із закрито пористою структурою - найбільш універсальний матеріал для збереження тепла і холоду. Відповідає всім вимогам екологічної безпеки.

Ізоляція зі спіненого каучуку буває товщиною від 6 до 50мм. Діаметри труб до 114 діаметру. На більші труби використовуємо листову каучукову ізоляцію.

Що нам потрібно із інструменту для якісного монтажу теплоізоляції?

Шаблон, керівництво по основним рішенням для теплоізоляції  трубопроводу, вимірювальний пристрій, маркери, пензлі різної ширини і жорсткості, клей, набор ножів, кронциркуль для великих діаметрів, циркуль.

Для монтажу нам знадобиться клей, стрічка ПВХ або стрічка зі спіненого каучуку.

Як надягнути ізоляцію на змонтовану трубу:

 

А якщо Ви хочете захистити Вашу каучукову ізоляцію або зробити естетику у вашій котельні, у нас для цього є захисне алюмінієве покриття. Як його монтувати на за ізольовані труби – дивіться наше відео:

 

Якщо у вас залишились питання, або ви готові замовити каучукову ізоляцію у нас, телефонуйте по номеру на сайті.

 
 

Кулагіна Ганна

+38 (067) 325-35-31