Правильне використання клею при монтажі каучукової ізоляції

Практика показує, що змонтована, відповідно до технологічних вимог, теплоізоляція трубопроводу здатна забезпечити не тільки серйозне скорочення втрат теплової енергії, але і кращу його збереження, і, відповідно, збільшення терміну його корисного використання. Таким чином, очевидно, що монтаж теплоізоляції трубопроводів повинен здійснюватися відповідно до діючих правил, стандартів і нормативів.

Існує два основних способи монтажу каучукової теплоізоляції Armacell Oneflex шляхом їх приклеювання між собою і до поверхні трубопроводів або резервуара:

  • теплоізоляційні трубки, а також в ряді випадків листи щільно приклеюються на краях до ізольованого об'єкту і склеюються між собою по торцях, а так само в місцях поздовжніх розрізів і з'єднань;
  • теплоізоляційні листи (рулони) приклеюються до поверхні об'єкта по всій площі і склеюються між собою торцями.

Рекомендації щодо застосування клею

  • Використовуйте чисту пензлик з короткою, жорсткою щетиною. На великих поверхнях, для прискорення процесу нанесення клею, можуть використовуватися шпатель або малярський валик (не з спіненого матеріалу типу поролону) або клейовий насосик.
  • Нанесіть клей тонким і рівномірним шаром на обидві склеювані поверхні.
  • Якщо теплоізоляцію Armacell Oneflex потрібно приклеїти до іншого матеріалу (наприклад, металу), то спочатку клей наносять на ізоляцію, а потім на іншу очищену поверхню.
  • Дайте клею трохи підсохнути! Час, необхідний для підсихання, залежить від навколишніх умов. Правильний час, необхідний для склеювання, може бути визначено "пальцевим тестом": доторкніться до клейової поверхні пальцем, якщо він не прилипає до поверхні і сама поверхня не здається липкою, то шов може бути склеєний. Максимальна сила склеювання досягається, при з'єднанні двох правильно витриманих поверхонь.
  • Склеювані поверхні повинні бути притиснуті один до одного, а не притягнуті. У разі ізоляції, встановленої зовні, не залишайте склеєні шви не захищеними від сонця. При роботі на відкритому повітрі, розташовуйте шви в місцях, недоступних сонячним променям.
  • Якщо краю двох сегментів ізоляційних матеріалів в шві щільно притиснуті один до одного, і нанесення клею окремо на кожен край шва не представляється можливим, то слід використовувати метод «вологої склеювання». Краї матеріалів потрібно злегка розсунути, і щілину, що утворилася акуратно промазати клеєм, так, щоб він тонким і рівним шаром покрив всю поверхню крайок матеріалів. Потім-притиснути склеюються поверхні один до одного. В цьому випадку не потрібно чекати підсихання клею.
  • Для очищення інструменту, забруднених металевих поверхонь і поверхонь, покритих тальком, використовуйте очищувач.
  • Після закінчення монтажу з використанням клею до початку експлуатації повинно пройти не менше 36 годин.