Професійна ізоляція для високих температур

Як відомо сонце дарує нам величезну кількість енергії. Завдання людства-правильно зібрати цю енергію. Енергія нізвідки не береться і нікуди не дівається безслідно, а всього лише переходить з одного стану в інший.
Прямим завданням геліосистем є максимально ефективне перетворення енергії сонячного випромінювання в теплову.
А відмінним помічником у цій справі буде HT/ArmAflex - гнучкий і стійкий до УФ – випромінювання теплоізоляційний матеріал для використання в опалювальних, промислових і геліосистемах з температурою носія до 150°С.
При монтажі геліосистеми частина труб знаходиться на вулиці. Тому так важливо захищати трубопровід не тільки від теплових втрат, але і від впливу атмосферних явищ. Такий підхід дозволить збільшити термін експлуатації ваших труб, адже Заміна – справа дорога. В незалежності від того, який трубопровід застосовується (мідь або нержавіюча труба), дуже важливо якісно утеплити магістраль.

Каучукова ізоляція HT / Armaflex має ряд переваг:

  1. Теплоізоляційний матеріал залишається гнучким при температурах до 150 °С.
  2. Не створює пилу і не містить дрібних волокон.
  3. Має закритоячеистую структуру і низьку теплопровідність
  4. Перешкоджає проникненню всередину матеріалу парів води, що скорочує втрати енергії, захищає і підвищує ефективність установок, а також збільшує термін їх служби.
  5. Легко монтується, не вимагає спеціальних інструментів.
  6. Не потребує додаткових зовнішніх покриттях, не розкладається на сонці і стійкий до контакту з нафтопродуктами.

 

Ізоляція HT / Armaflex застосовується для ізоляції та захисту трубопроводів в наступних областях:

  • Сонячні колектори (зовнішні і внутрішні)
  • Трубопроводи з гарячим газом
  • Моторний відсік автомобіля
  • Трубопроводи з парою низького тиску і двотемпературним режимом в процесі чищення
  • Накопичувальні резервуари в хімічній промисловості
  • Комунальні лінії теплопостачання
  • Трубопроводи виробничих установок
  • Зливні труби рефрижераторних установок (температура зливу може перевищувати 105 °С)
  • Гарячі трубопроводи високого тиску в реверсивних повітряних теплових насосах

 

Випускається у вигляді 2-х метрових трубок і листової ізоляції в рулонах товщиною 10, 13, 19, 25 і 32 мм і використовується для високих температур і поза приміщенням.

В окремих випадках на поверхні використовуваних поза приміщеннями пристроїв з ізоляцією HT / Armaflex можуть з'явитися знебарвлені ділянки (з чорного до сірого) або невеликі тріщини. Проте, зовнішній вигляд ніяк не впливає на фізичні властивості матеріалу, такі як теплопровідність і пожежостійкість. При роботі в умовах високих температур на внутрішньому шарі поверхні може початися процес ущільнення, що ніяк не впливає на роботу ізоляції в цілому, за умови, що ізоляція правильно встановлена і на стиках немає зазорів.

У сучасному житті існує проблема невідновлюваності природних ресурсів, зростання цін на паливо, посилення вимог щодо збереження навколишнього середовища.  У даній ситуації, застосування правильної ізоляції обладнання, що працює при високих температурах, є абсолютно необхідним.  

Використання  каучукової ізоляції HT/Armaflex не тільки дозволяє зберегти енергію і збільшити термін служби установок, але і уникнути коливань температури в носії через зміну температури навколишнього середовища, що особливо важливо в харчовій і фармацевтичній промисловості.

Завдяки властивостям даного ізоляційного матеріалу, теплові втрати в трубах, ізольованих матеріалом HT/Armaflex зведені до мінімуму.

Вознюк Анна