Як вибрати вібропідвіси для ванної кімнати

У процесі ремонтних робіт, коли мова заходить про ванну кімнату, часто замислюєшся про використання гіпсокартонних плит. В першу чергу, користуючись способом сухого ремонту досить легко вирівняти стіни і стелю, зробити навісні конструкції або поміняти планування простору санвузла. Природно, не останнім питанням в процесі ремонту залишається звукоізоляція, яка покликана не тільки пригнічувати шум з вашої квартири, але і позбавити вас від настирливих побутових шумів різного походження.

У будинках старої споруди на стадії проектування і будівництва, на жаль, про питання звукоізоляції практично не замислювалися. І нерідко зустрінеш ситуацію, коли навіть тиха мова або шум води з крана в сусідній квартирі чути так, як ніби джерело звуку знаходиться від вас на відстані витягнутої руки. В даному випадку допоможуть системи сучасної звукоізоляції, які пригнічують побутові шуми, звуки голосового діапазону, гавкіт тварин і звук від каналізаційних зливів. А для якісної шумоізоляції потрібні якісні звукоізоляційні системи і правильно підібрані кріплення для них. Про те, які вибирати кріплення для звукоізоляції, і піде мова.

Що таке віброізоляційний підвіс

Виброподавляющий підвіс - це конструкція у формі літери "П", яка покликана підтримувати плити гіпсокартону або інших матеріалів, при цьому не дозволяючи поширюватися по площині покриття стороннім шумів.


На верхній перекладині підвісу встановлюють вставку з матеріалу, здатного протистояти вібраціями. Часто для виробництва таких вставок використовують поліуретан або просту гуму. Інноваційним вважається так званий Sylomer, вироблений на основі спіненого поліуретану. Розроблений австрійськими інженерами, цей звукоізолюючий матеріал має особливу структуру з осередками двох видів: закритого і відкритого типу. Часто його використовують навіть для віброізоляції активних вібруючих пристроїв, що ще раз підтверджує високу ефективність речовини в якості деталі віброізоляції.

Інша частина конструкції робиться з міцного металу, може бути використана оцинкована сталь, холоднокатана сталь. Sylomer приймає на себе звукову хвилю і пригнічує вібрацію, а сталева основа забезпечує щільне і надійне кріплення до стелі або стін. Чим товще шар матеріалу Sylomer - тим ефективніше відбувається уловлювання звукової хвилі.

Варіанти виброподвесов для ванної

Для того щоб не помилитися з вибором варто розглянути кілька варіантів виброподвесов для ванної кімнати.

  • Бюджетним і в той же момент ефективним вважають систему УЛЬТРАКУСТИК, здатну зберігає свої властивості протягом 30 років. Відсоток придушення шумів становить 25%. Монтувати такий підвіс можна на стіну або стелю за допомогою звичайних анкерів.
     
  • Більш просунутий варіант, призначений конкретно для стель — стельовий підвіс ШУМАНЕТ-КОННЕКТ ПП. Матеріалом каркаса служить оцинкована сталь, а циліндрична зворотна штампування при монтажі замінює собою Гровер шайбу. Ефективність зниження вібраційного навантаження на оцинковку досить непогана-робочий діапазон становить 14 дБ.
     
  • Стінове кріплення ШУМАНЕТ-КОННЕКТ КС відноситься до преміум сегменту продукції, розраховане на монтаж каркасних облицювань стін на металокаркасі. Рівень придушення вібрації досягає 20 дБ, а матеріалом служить антикорозійний метал, що значно збільшує термін служби і робить конструкцію надійніше і довговічніше.


(067) 325-35-31

 

Кулагіна Анна