Звукоізоляційна мембрана: переваги застосування

Про те, що необхідно мати належний рівень шумоізоляції — це навіть не розкіш, а скоріше необхідність в житловому та офісному приміщенні, не з чуток знають багато. Звук голосового діапазону, гавкіт тварин, удари вхідних дверей, стуки та інші неприємні звуки, що доносяться з сусідніх приміщень, не сприяють плідній роботі і повноцінному відпочинку.

В якості ефективного звукоізоляційного матеріалу, який використовується в комплексних системах звукоізоляції, а також в якості окремого шару використовуються спеціальні мембрани. Про ефективність і сферу застосування таких прошарків і поговоримо.

З чого роблять мембрани

Основний елемент сучасних звукоізоляційних мембран TECSOUND - арагоніт, мінерал природного походження. Цікавим здається факт того, що арагоніт в живій природі є природною частиною раковин молюсків і екзоскелету коралів, тому про екологічність матеріалу не доводиться турбуватися. Арагоніт-повністю екологічна речовина.

Для створення мембрани мінерал розплавляють, додають пластикати і композити, що дозволяє домогтися необхідних експлуатаційних якостей. По суті, такий склад сміливо можна назвати інноваційним, так як у всьому світі аналогів арагонітових мембран просто не існує.

Переваги матеріалу

Серед основних переваги мембрани варто виділити такі критерії:

  • можливість установки в приміщеннях з підвищеною вимогами до токсичності та екологічності матеріалів
  • ультратонка товщина мембрани від 2 до 14 мм, що допомагає заощадити корисний простір в приміщенні
  • високі показники поглинання звуку і шумоізоляції
  • стійкість до низьких температур
  • мембрана негорюча, що підвищує рівень пожежної безпеки
  • матеріал не вбирає воду, тому виключено розмноження патогенної мікрофлори, розвитку грибка, гнилі та інших мікроорганізмів.
     

Окремо варто обумовити терміни придатності, висунуті виробником. Офіційна гарантія на такі звукоізоляційні мембрани - 10 років, що на практиці означає вкрай тривалий термін служби.
 

Сфера застосування мембран для звукоізоляції

Мембранні прошарки використовують в монтажі каркасних і безкаркасних звукоізоляційних систем в житлових і нежитлових приміщеннях, не виробництвах, в цехах з підвищеним рівнем шуму. Широко використовується подібна мембрана і в автомобілебудуванні — за допомогою неї звукоізолюють деталі автомобілів. Застосовується для поклейки на двері та інші вхідні отвори.

Використовувати мембрана TECSOUND для звукоізоляції стель, укладається під стяжку підлоги, в покрівельній справі під профнастил на даху. Часто мембрану використовують як самостійну демпферну прошарок під металоконструкції - під профіль, швелера та ін.
 

Які бувають мембрани

Мембрани для звукоізоляції відрізняються по товщині і використаним додатковим верствам. Умовно їх можна поділити на 4 групи:

  1. Базові варіанти товщиною 2,6-3,8 мм, з коефіцієнтом звукоізоляції 25-30 дБ.
  2. Базові з липким шаром, тієї ж товщини 2,6-3,8 мм.значно спрощують процес монтажу.
  3. З одностороннім повстю, щільністю 60 кг / м3.
  4. Сендвіч мембрани, на які повсть нанесений з обох сторін.

Кулагіна Анна

+38 (067) 325-35-31